0541 883 83 86
0541 883 83 86
info@hasayarkarot.com

Teklif almak için formu doldurabilirsiniz >>>

Anasayfa // Faaliyetlerimiz // FİLİZ EKİMİ VE ANKRAJ UYGULAMALARI
FİLİZ EKİMİ VE ANKRAJ UYGULAMALARI
Saplama-gömme eyleminin mühendis ce söylenişi, bir yapı öğesini başka bir bölüme kenetleyerek tutturmak, demektir filiz ekme -ankraj 
 
FİLİZ EKME: Yapıların güçlendirme alanında inşaat, alan ,saha , gibi alanların beton elemanıdır. Filiz ekme bir binanın ek yapımı uygulamasıdır zamanla binanın yerleşimi ile doğa bilecek çatlaklara müsaade etmez. Geçici bir çözüm değildir kalıcı-bakidir ek birleştirici de denilebilir. 
 
Uygulaması.
 İstenilen demir bindirme payı hesaplanarak (en az 80cm) istenilen çaptaki demir, Matkap ucu ile delinerek, temizlemesi yapılır, temizleme işlemine mütaakiben Epoksi kartuş deliğin içine sokulur, donma süreci malzeme ye göre değişken olmakta olup ilave donatı yapılarak çalışmaya devam edilir. Örnek: ( Q 14 lik demir ekimi için, Q …. lik matkap ucu ile ….cm derinliğinde delik açılır açılan delik………. Temizleme makinesi ile iyice temizlenir.temizlenen deliğin içine …… Epoksi kartuş sıkılarak demir donatısı……..şeklinde sokulur.) 
 
 ANKRAJ İnşaat sektörü nün genelde ankraj diye hitap ettiği…!! beton-çelik kardeşliğinin önemli mimarlarından bir elemandır. Civata, rot ,tij, gibi elementlerin filiz ekmedeki uygulamaların- aynısı yapılarak matkap delim ebatı değişmekle birlikte aynı uygulamadır. 
 * çelik konstrüksiyonlarında 
 * uzay çatı ve dış cephe kaplamaları 
 * iskele tutturmaca ları 
 * işaret ve korkuluklar 
 * aydınlatma elemanları 
 * reklam pano, koltuk ankrajmanları 
 * metro-tren rayları gibi çok çeşitli dübelle me uygulamalarında bulunulabilir, Bu sistem en güvenli tespit özelliklerini taşıyıp, paslanmaz, gevşemez, genleşmez, çözülmez. Yapılan sistemin diğer elemanlar ile (çelik hasır, kuşak kirişi) uygulanması güvenliği artırmakla beraber maliyeti de arttırır. Ama önemli olan uzun yıllar boyunca bir daha aynı problemle karşılaşmamak olsa gerek...
 
                            
Hasayar Karot

Duyurularımız

Sosyal Medya

Galeri Resimleri

Tümosan Hidrolik ve Derz Kesme

Bize Ulaşın

Adres: Hüsamettin Çelebi Mahallesi Gaziveren Caddesi No:20/16 Selçuklu / KONYA